Történelemtanítás

Történelemtanításhoz kapcsolódó munkáimat, legfontosabb eredményeimet a lenti címek szerint csoportosítottam. A részletesebb információk megtekintéséhez kattintson a választott címekre:

Az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézetnél megjelent, Boronkai Szabolcs – Kaposi József – Katona András – Száray Miklós: Történelem 12. A középiskolák számára c. tankönyv és munkafüzet.

                                       NT-17442 tortenelem 12 muf

A Nemzeti Tankönyvkiadónál megjelent, Száray Miklóssal közösen írt tankönyveim.

                                        

 

A Nemzeti Tankönyvkiadónál megjelent érettségi feladatgyűjtemény-sorozat.

   

   

A Nemzeti Tankönyvkiadónál megjelent témazáró feladatlapok.

   

   

A Nemzeti Tankönyvkiadónál megjelent forrásközpontú történelem, munkafüzet-sorozat.

   

  

 

2010. február 27-én  jelenik meg a Történelemtanítás online történelemdidaktikai folyóirat első száma. A folyóirat szerkesztőségének célja a történelem-szakmódszertan színvonalának emelése, a történelemtanítás gyakorlatának segítése. A hazai folyamatok bemutatása mellett betekintést kíván nyújtani a határon túli magyar és európai történelemdidaktika, tanítás elméleti és gyakorlati kérdéseibe, valamint a történelem(tan)könyvek és taneszközök világába. A szerkesztők arra törekednek, hogy a folyóirat minél aktuálisabb és színvonalasabb írásokat kínáljon az olvasóknak.

Az online folyóirat kiadója az Árédó Kft., szellemi mentora és gondozója a Magyar Történelmi Társulat Tanári Tagozata. Szakmai támogatói az ELTE Bölcsészettudományi Karának Szakmódszertani Központja, a Pécsi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Karának Történettudományi Intézete, valamint a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Bölcsészettudományi Karának Tanárképző Intézete. Partnereink sorában tudhatjuk az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézetet és az Országos Pedagógiai Könyvtár és Múzeumot is.

Szerkesztőség:

  • Dr. Fischerné dr. Dárdai Ágnes – főszerkesztő
  • Dr. Kaposi József – főszerkesztő-helyettes
  • Dr. Katona András – szerkesztő
  • Korpics Zsolt – online szerkesztő

A folyóirat ide kattintva is elérhető!

 

Pedagógiai kultúraváltás a történelemtanításban és a tanárképzésben

Pedagógiai kutúraváltás poszter 16-08-08Pedagogical paradigm poszter 16-06-03_11-07